Kedvezőbbek lesznek az otthonteremtés feltételei

Nyomtatás

A kormány úgy döntött, hogy a kétgyerekes családoknak is jár majd a kedvezményes csok-hitel (családok otthonteremtési kedvezménye), de a háromgyerekesek esetében 15 millió forintra emelik a kölcsön összegét.

A lakáskassza-támogatási rendszer átalakításával felszabaduló forrásokkal kibővítik a csok-rendszert – jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a kétgyerekesek is megkapják a 10 millió forintos kedvezményes kölcsönt, aminek összegét 15 millióra emelik a háromgyermekesek esetében.

A kormány a hét végén újabb bejelentéseket tesz majd a családtámogatással kapcsolatos nemzeti konzultációval kapcsolatban, majd azt követően további döntések is születnek. Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely elmondta, azt szeretnénk, ha már idén életbe léphetnének a csok változásai, de ehhez banki szabályokat is módosítani kell. A felhasználás köre nem változik, és azért 5 millió forinttal emelik az összeget, mert a kormány szerint ez még nem emeli tovább az ingatlanárakat.

A parlament október 16-án szavazta meg a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetését. A rendszer 1997-es indulása óta több mint egymillió háztartást újítottak fel ilyen forrásból, jelenleg mintegy 1,5 millió szerződés fut, több mint 800 milliárd forint betétállománnyal.

napi.hu

Decrease font size Default font size Increase font size