Mozgással a daganatos betegségek ellen

Nyomtatás

A daganatos megbetegedések megelőzésében és a gyógyulásban is jelentős szerepe van a mozgásnak – mondta Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke február 4-én, a rákellenes küzdelem világnapján.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a daganatos megbetegedések különböző fajtáinál különböző mértékben, de sokkal jobb eredményt lehet elérni a gyógyulásban rendszeres mozgással.

A rákellenes liga 2018-ra meghirdette a Mozgás évét, az Örökmozgó kilométergyűjtő programhoz várják a csatlakozókat, akik tenni szeretnének egészségükért – mondta Rozványi Balázs, hozzátéve, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is napi fél óra intenzív mozgást javasol.

Kovács Gábor, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: a dohányzás egészségkárosító hatása közismert, a legújabb kutatások azonban azt is igazolták, hogy egy kismama aktív, vagy akár passzív dohányzása olyan genetikai károsodásokat okoz, amelyek tovább öröklődhetnek, és a nagyszülő dohányzása az unokában is megjelenhet.

 

Forrás: MTI

 

Decrease font size Default font size Increase font size