Pusztazámori sikerek

Nyomtatás

Idén július 28–31. között Kaposváron rendezték meg a Junior- és Fiatal Lovastornász Európa-bajnokságot, ahol egy pusztazámori páros is képviselte Magyarországot és szerzett kis falunknak dicsőséget.

Szász Janka és Szloszjár Nóra junior pas-de-deux, azaz páros gyakorlatban versenyzett a 17 ország versenyzőit felvonultató Európa-bajnokságon. Eredményük egy nagyon szép 7. hely lett, melyet Cornetto lovuk hátán, edzőjük, Ács Kornélia futószárazásával értek el.

Ez az eredmény kiemelkedően jónak számít, hiszen a lányok az idei évben versenyeztek együtt először nemzetközi színtéren párosukkal, és még további három évük van junior kategóriában, hogy megmutassák, mennyit tudnak fejlődni.

Janka és Nóri a Szárnyaló Lovas Sportegyesületben kezdték lovastornász- pályafutásukat Páska Ildikó edző szárnyai alatt, ahol remekül megtanulták az alapokat. A 2021-es évben átigazoltak Habsburg-Lothringen Eilika csapatához, a szintén sóskúti Magyar Póniklub Szövetséghez, ahol egy nagyszerű, összetartó közösség és  kiváló edzők fogadták őket.

A lovastornában ezekben a kategóriákban már minden esetben vágtázó lovon kell bemutatni a versenyzőknek a gyakorlatokat, ami igen nagyfokú edzettséget és koncentrációt igényel. Ezt a szintet rengeteg gyakorlással lehet csak elérni.

Az októberben Budapesten szervezett Lovastorna Országos Bajnokságon mindkét lány a dobogó második fokára állhatott fel saját egyéni kategóriájában, hiszen míg Nóri junior kategóriában érte el az országos bajnoki második helyezést, addig Janka egy évvel fiatalabban a gyermek kategóriában versenyezve lett ezüstérmes. Párosuk itt is kiválóan szerepelt, kitűnő és közel hibátlan kűrgyakorlatukkal országos bajnokok lettek, míg frissen alakult 6 fős csapatuk szintén ezüstérmet szerzett a Nemzeti Lovardában, a Tattersallban rendezett hazai megmérettetésen.

A lányok a 2023-as évben Svédországban, Flyinge városában a Junior Világbajnokságon már nemcsak párosban, hanem csapatban is meg szeretnék magukat mérettetni.

Drukkoljunk jövőre is, hogy minden a legjobb úton-módon sikerüljön nekik!

(szöszi)

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size