Nyitott műhelyek az érdi Kósban

Nyomtatás

A mostani a legfontosabb időszak a nyolcadikos diákok és szüleik életében: az elkövetkező időszakban döntenek arról, melyik iskolában folytassák tanulmányaikat. Az Érdi SZC Kós Károly Technikum november 23-án nyitott műhelyek rendezvénnyel segíti a fiatalok pályaválasztását.

Az elmúlt években a Covid miatt kevesebb nyílt napot, beiskolázási rendezvényt tartottak az iskolák, idén azonban ismét megnyílnak a kapuk a továbbtanulók előtt.

Az Érdi SZC Kós Károly Technikum november 23-án nyitott műhelyek rendezvényt tart a nyolcadikosoknak (a november 16-i nyílt napra már betelt a létszám).

Tériné Pataki Magdolna szakképzésért felelős igazgatóhelyettes ÉrdFM  rádiónak elmondta: a nyílt nap regisztrációját hamar le kellett zárniuk, olyan nagy volt ugyanis az érdeklődés. Közel négyszáz vendégre számítanak, ami rekordnak számít, ugyanis eddig 300-350 látogatójuk volt.

Legkeresettebbek a technikumi szakmák. Legtöbben a közszolgálati technikus és az okleveles közszolgálati technikus képzés iránt érdeklődnek, ezt követi a kereskedő és webáruházi technikus képzés, illetve a vállalkozási és ügyviteli ügyintéző képzés. Negyedik helyen a gépjárműmechatronikai technikus képzés áll.

 A szakképző szakmákban a vendéglátás vezet – ahogy ez már lenni szokott -, ezt követi a villanyszerelés. A jelentkezések alapján a festő, mázoló, tapétázó és a gépész szakmák iránt érdeklődnek a legkevesebben.

Az erdmost.hu nyomán

 

Decrease font size Default font size Increase font size