Fejlesztés a biztonságosabb vízellátásért

Nyomtatás

Érd, Tárnok, Sóskút és Pusztazámor vízellátása válik biztonságosabbá a munkálatoknak köszönhetően, amelyet az érdi Zámori úton végeznek – adta hírül az erdmost.hu portál.

Az építési munkái során kicserélnek egy 200 milliméteres azbesztcementből készült vízvezetéket, amely Tárnok, Sóskút és Pusztazámor ellátásban tölt be meghatározó szerepet. A munkában közreműködő Érd és Térsége Víziközmű Kft. tájékoztatása szerint a munkák miatt vízhiány várható október 27-énÉrden a Zámori úton, a Tárnok Szőlőhegy és Horgász sétány környékén.

Nyomásingadozásra és nyomáscsökkenésre, valamint azt követő vízzavarosságra lehet számítani a délutáni órákban Tárnok egész területén, de az M7 autópálya irányába haladva fokozottan, Sóskút és Pusztazámor egész területén.

Mint ismert, útfelújítási és körforgalom építési munkák folynak 2022. júniusa óta Érden a Zámori–Fehérvári út kereszteződésében, illetve a Zámori út Vadlúd utcáig tartó szakaszán. A Fehérvári-Zámori lámpás csomópont átengedőképessége jelenleg nem megfelelő, sokszor alakul ki itt dugó, ezért körforgalom kerül majd a helyébe.

Az új körforgalomnál több zebra létesül majd, ezeknél az út és a járda összekötése akadálymentes lesz. Új, kulturált buszmegállókat is telepítenek. A projekt keretében a Zámori út egészen a Vadlúd utcáig megújul, mellette az érdi oldalon járda épül. A csapadékvíz-elvezető árok rendbetételére, valamint az út alatt futó 50 éves vízvezeték csövek cseréjére is sor kerül.

Forrás: erdmost.hu

 

Decrease font size Default font size Increase font size