Új plébánosa van településünknek

Nyomtatás

Ez év nyarán kezdte meg papi szolgálatát községünkben Sisa István Lénárd plébános atya. A Zámori Hírek felkérte községünk új lelkipásztorát, hogy mutatkozzon be a zámori olvasóknak.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Pusztazámoriak!

Sisa István Lénárd vagyok, az új sóskúti plébános. Spányi Antal megyéspüspök atyám 2020. augusztus1-jétől helyezett ide, hogy legyek nem csak a pusztazámori, hanem a tárnoki, tárnokligeti és sóskúti plébániáknak a plébánosa.

Vallásos családból származom, Szár településről, két nővérem van. 1992. június 26-án születtem Budapesten, Tatabányán érettségiztem, majd egy kétéves vendéglátó OKJ-s tanfolyamon vettem részt. Ezt követően jelentkeztem papnövendéknek. 2013-ban kezdtem meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán teológiai tanulmányaimat. A múlt évben ugyanezen a karon elvégeztem a hittanár és nevelőtanár szakot.

Hatalmas öröm van bennem, hogy püspök atyám idehelyezett. Nincsenek nagy terveim, egyszerűen szeretni akarom az embereket, ami, úgy gondolom, nekünk, papoknak elsődleges feladatunk. Ez a feladat viszont csak úgy teljesíthető, hogy a kitartó, mély és intim imádság mellett, felebarátaimban meglátom azt a személyt, akiért pap lettem: Jézus Krisztust. Miért? Mert egy Isten van, és ez az Isten teremtett minden embert, ezzel a tudattal kell szolgálni a Mennyei Atyát, embertársainkon keresztül. Emellett nem kívánok megfelelni az embereknek, egyedül csak az Istennek, hiszen ő fog földi életem végén megítélni, hogy mégis hogyan viseltettem az ő teremtett gyermekeivel, jelene esetben a négy településen élő embertársaimmal szemben.

Fontos az ember, üdvösségének elérésében kell hogy segítse a pap, de a boldogságot egyedül az Istennel folytatott szoros kapcsolatban lehet elérni, úgyhogy Isten akaratát megismerve a helyemen vagyok. Én a helyemen vagyok! Kérem Testvéreim és honfitársaim imáit, hogy alkalmas lelkipásztor lehessek. Köszönöm szépen!

Baráti üdvözlettel:

Sisa I. Lénárd atya

Decrease font size Default font size Increase font size