Sóskút múltja és jelene – könyvekben

Nyomtatás

Régi hiányt pótolt Sóskút önkormányzata azzal a település történetét feldolgozó két könyvvel, amelyeket ünnepélyes keretek közt a napokban mutattak be a nyilvánosságnak. A két kötet a kezdetektől napjainkig, képekben és szöveges formában nyújt bepillantást a szomszédos község évszázadok óta íródó történelmébe.

A több mint három év alatt és közel hatvan ember munkájával elkészült Sóskút képes története című könyv a legősibb időkre is visszatekint, de igazán részletesen a tizenkilencedik század végétől ad betekintést a falu múltjába. A történelmi dokumentumok, illetve személyes történetek mellett archív fotókon ismerkedhetünk a településsel.

A másik most megjelent kötet, a Dombok ölelésében Sóskút című könyv  a település mindennapjait, valamint a település nevezetességeit és szépségeit tárja az olvasó elé a község szülöttje, Mátrai Sándor képein keresztül.

A sóskúti lakosok alanyi jogon juthatnak hozzá a könyvekhez, míg mindenki más a település Polgármesteri Hivatalában érdeklődhet, ameddig a készlet tart.

 

Decrease font size Default font size Increase font size