Lomtalanítás: 2017. május 2., reggel 7 órától

Nyomtatás

Ezúton szeretném tájékoztatni a lakosságot, hogy idén május másodikán lesz a lomtalanítás községünkben. Kérjük, hogy az alábbi lomtalanítási szabályok betartásával helyezzék ki az elszállítani kívánt lomokat:

  • A lomtalanítás a meghirdetett napon reggel 7 órától kezdődik.
  • A háztartásban keletkezett lomot az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni a lomtalanítás reggelén, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni, és a rakodás biztonságosan és balesetmentesen, kézi erővel végezhető legyen.
  • Az apróbb méretű lomokat kérjük zsákban vagy dobozban kihelyezni, a szétszóródás megelőzése érdekében.
  • A nagyméretű lomokat (pl. nagyobb ágy, szekrény, ülőgarnitúra) szétszedett állapotban kell kitenni úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen.

A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékokat, veszélyes anyagokat tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfémtartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó- és szúróeszközök), permetszereket és azok dobozait, fametszést, építési törmeléket, épületbontásból származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat, elektronikai hulladékot.

A lomtalanítás során a közterületre helyezett hulladék a közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak közszolgáltatón kívül bárki más által történő elszállítása jogtalan eltulajdonításnak minősül!

Környezetünk megóvása érdekében köszönjük a lomtalanításban való közreműködését!

Pátrovics Benedek polgármester

 

Decrease font size Default font size Increase font size