Pest megyére is a vidéki szabályok vonatkoznak

Nyomtatás

A kormány május 13-i ülésén arról döntött, hogy a mindenkire kötelező közös szabályokon nem változtatnak, a másfél méteres távolság és a maszkviselés továbbra is kötelező marad. Pest megyében enyhítenek a korlátozásokon, mostantól a többi megyével egyenértékűnek tekintik.

Budapestről még nem döntöttek, várják a polgármesterek visszajelzéseit. Vidéken több enyhítés jön, május 17-étól, hétfőtől a cukrászdákban, éttermekben, kávézókban már bent is lehet tartózkodni, betartva a távolságot.

Vidéken egész nap nyitva lehetnek a boltok, így azok a károk, amelyek bekövetkeztek az elmúlt két hónapban, most már valamilyen szinten mérsékelhetők.

A szabad területű parkok, játszóterek is megnyitnak vidéken, ahogy hétfőtől a szállodák és panziók is fogadhatnak vendégeket. A dolgozóknak kötelező maszkot viselni, és arra kérik az embereket is, hogy viseljék a maszkot, tartsák be a megfelelő védőtávolságot;

Június 1-jétől minden megyében, kivéve Budapestet, 200 főig rendezhető esküvő és lakodalom a megfelelő védőtávolság betartásával. Lehet nyári gyerektáborokat tartani, de ott aludni még nem lehet. A hónap végén dönt a kormány arról, hogy lehetnek-e olyan táborok is, ahol majd ott alvás is lehetséges. Június 2-áig biztosan nem lesz iskolai oktatás.

Az optimális forgatókönyv, hogy június vége felé megszűnik a veszélyhelyzet jogrendje.

Forrás: mti

 

Decrease font size Default font size Increase font size