Ösztöndíjprogram felsőoktatási hallgatóknak

Nyomtatás

A Diákhitel Központ – mint közleményükben hangsúlyozták – különböző programokon, pályázatokon keresztül évek óta támogat tehetséges, saját szakterületükön kimagasló eredményeket elért fiatalokat. A társaság Képző pályázatával középiskolás és egyetemista képzőművészeket díjaz idén negyedik éve, emellett évek óta elismeri a kiemelkedő intelligenciájú fiatalokat a Nagy diák IQ verseny során.

Most pedig egy ösztöndíjprogramot indítanak útra. A Diákhitel Központ 2016. szeptember 26-ig várja a hallgatók jelentkezését az ösztöndíj programra. (Részletek: http://www.diakhitel.hu/diakhitel-koezpont/sajtoszoba/palyazataink) Összesen 14 győztes pályázó kaphat egy tanéven keresztül havi 70 ezer forint támogatást.

Ennek célja kifejezetten a diákhitel bármely formáját igénybe vevő felsőoktatási hallgatók támogatása a 2016/17-es tanév alatt (két egymást követő tanulmányi félévben, azaz 10 hónap időtartamban). A jelentkezés feltétele többek között az is, hogy a hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve. Nyelvvizsga, kutatói munka, közéleti tevékenység és sporteredmény pluszpontokat hozhat.

Az általános pályázati feltételek között szerepel még a magyar állampolgárság, illetve az előző két lezárt félévben legalább 4,00-es súlyozott tanulmányi átlag is. Az érvényes pályázathoz be kell nyújtani egy bemutatkozó levelet, a hallgatói jogviszony felsőoktatási intézmény által kitöltött igazolását az előző két tanulmányi félévről, a Diákhitel szerződésének szerződésszámát (Diákhitel1 vagy Diákhitel2), a tanulmányi átlagot igazoló indexmásolatot, illetve a pluszpontokat igazoló dokumentumokat. A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, a Diákhitel Szakmai Grémium értékeli.

Forrás: Az Én Pénzem

Decrease font size Default font size Increase font size