Már igényelhető a diákhitel az új tanévre

Nyomtatás

Már igényelhető mindkét diákhitel-konstrukció a 2016/17-es tanévre. Rekord alacsony, 3,75%-os kamattal, képzési formától függetlenül juthatnak a 40 év alatti hallgatók a szabad felhasználású „Diákhitel1”-hez, a 2%-os kamatú „Diákhitel2”-t önköltséges képzésben résztvevők kérhetik, képzési díjuk kiegyenlítésére. A diákhitel-ügyintézés egyszerű, az igénylés a felsőoktatási intézmények elektronikus hallgatói felületeiről indítható el. 

A felvehető hitelösszegek változatlanok: a szabad felhasználású diákhitel esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint igényelhető, a kötött felhasználású „Diákhitel2” felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. A „Diákhitel1” bármire szabadon felhasználható, legyen szó albérletről, laptopról, nyelvvizsgáról vagy akár a mindennapi megélhetésről. A „Diákhitel2” kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére használható fel.  

Azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, szeptember 15-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá a megigényelt összeghez, mely a „Diákhitel1” esetében az igénylők bankszámlájára, a „Diákhitel2” esetében közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik meg. 

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten (www.diakhiteldirekt.hu) is lehetőség van. Az ily módon kitöltött adatlap a Diákhitel Központtal együttműködő pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahelyeken, valamint a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatán adható le. A tanév kezdetén a társaság személyes ügyfélszolgálatai (1027, Bp., Kacsa utca 15–23., 1191, Bp.,KÖKI Terminál, Vak Bottyán u. 75. A–C.II./242.) a gyorsabb ügyintézés érdekében még több ügyintézővel várják a hallgatókat. 

A diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló elérhető az MFB-csoporthoz tartozó Diákhitel Központ internetes felületén (www.diakhitel.hu), az érdeklődők kérdéseit a facebook/diakhitel csatornán keresztül is fogadja a társaság. 

Forrás: diakhitel.hu

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size