Változások augusztustól

Nyomtatás

Augusztus 1-jétől újra megváltoztak a cafeteria kiszámításának szabályai, új juttatásként jövőre megjelenik az albérleti támogatás – írta a Világgazdaság című lap.

A munkáltató a módosítások után adómentesen nyújthat lakhatási támogatást, amennyiben a hetente legalább 36 órát dolgozó alkalmazottja állandó lakhelye minimum 60 kilométerre van a munkahelyétől, vagy az oda- és visszautazás ideje tömegközlekedéssel meghaladja a három órát.

Ráadásul ez az adómentes juttatás akár a minimálbér 40 százalékáig terjedhet a foglalkoztatás első két évében. Az ezt követő két évben a minimálbér 25 százaléka a határ, majd még egy évig 15 százalékig terjedhetne.

Augusztus 1-jén megváltoztak lakástámogatásoknál a méltányolható lakásméret szabályai is. Kizárólag abban az esetben lehetett eddig is a lakáshitel munkáltatói támogatása adómentes, ha a lakás szobaszáma – az ott lakók figyelembevételével – nem haladta meg a törvényben megadott határértéket.

Míg korábban a 6–12 négyzetméteres helyiségeket fél szobaként számolták el az adómentesség feltételeinek vizsgálatakor, addig augusztus 1-jétől az a helyiség, amelynek hasznos alapterülete meghaladja a 8 négyzetmétert, már egész szobának számít. Az új szabályozás nem ismeri a fél szoba fogalmát, így a 8 négyzetméter alatti helyiségeket egyáltalán nem kell majd számításba venni.

(Világgazdaság)

 

Decrease font size Default font size Increase font size