Agrárkamara: július 15-re módosult a tagdíjbevallási határidő

Nyomtatás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) meghosszabbította az idei tagdíjbevallás határidejét, június 30-ról július 15-re – közölte a NAK az MTI-vel.

Azok az őstermelők, akiknek előző évi árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot, és emiatt nem kell bevallást tenniük, szintén július 15-ig fizethetik meg a 2 ezer forint tagdíjat. A többi tag esetében a tagdíjbefizetés határideje változatlanul július 31.

A közlemény szerint a kamara májusi küldöttgyűlésén megszavazott alapszabály-módosításának értelmében nem kell bevallást tenniük többek között azoknak a kizárólag őstermelőként tevékenykedő kamarai tagoknak, akiknek az előző évi árbevételük nem érte el a 600 ezer forintot, és semmilyen, az alapszabályban foglalt kedvezménnyel nem kívánnak élni. Nekik elég, ha a tagdíjbevallási időszak módosított határidejéig, július 15-ig banki átutalással vagy a falugazdász irodákban kapott csekken megfizetik a 2 ezer forint tagdíjat.

A NAK jelezte: a tagdíjbevallási időszak meghosszabbítása nem befolyásolja a késedelmes bevallás és a tagdíjbefizetés határidejét. Azoknak a kamarai tagoknak, akik július 15–31. között tesznek bevallást, a fizetendő tagdíj 10 százalékának megfelelő késedelmi pótlékot is meg kell fizetniük a tagdíjon túl. Ezt követően a bevallást nem tett tagok tagdíjfizetési kötelezettségét a kamara állapítja meg, esetükben a pótlék a megállapított tagdíj 20 százaléka. 

A tagdíj megfizetésének határideje – a tagdíjbevallásra nem kötelezett őstermelők kivételével – változatlanul 2016. július 31.

 

(MTI)

 

Decrease font size Default font size Increase font size