Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról

Nyomtatás

Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról; a Magyar Fejlesztési Központ online felületeinek fejlesztéseit Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa ismertette sajtótájékoztatón Budapesten. 

A jelenleg is több mint száz nyitott pályázatot rendszerezetten ismertető www.palyazatokmagyarul.eu honlapon a színnel és betűkombinációkkal jelölt témakategóriák száma megkétszereződött. Új funkcióként közvetlenül is lehet keresni a pályázatok és a lehetséges konzorciumi partnerek között. 

A mintegy 11 milliárd forintnyi elnyert támogatás történetét taglaló www.nyeromagyarok.eu célja a szemléletformálás, a céltudatos, innovatív pályázói hozzáállás kialakítása, a jó gyakorlatok megosztásával. Az oldal Kéry Anna Lilla „Mesés Magyarok” című sorozatával bővült, amely a projekteket mesés formában, a gyerekek számára is érthetően mutatja be. Az „akadálymentesített” honlapon mostantól sikeres pályázatokról szóló új hanganyagok is meghallgathatók.
Elmondta: a palyazatokmagyarul.eu elérte az ötszázezer oldalletöltést és elkészült az ötvenedik „nyerőmagyarok” interjú is. 
A sajtótájékoztatón Kiss Antal Ferjancsik Domonkossal, a Vasas vívószakosztályának elnökével, világbajnok és olimpiai egyéni 4. helyezett kardvívóval a pályázati tájékozódásról és tervezésről, Süli Jánossal, Paks polgármesterével az Elena pénzügyi eszköz alkalmazásával a paksi hulladékenergia felhasználását, elektromos buszok gyártását és beszerzését célzó project előkészítéséről beszélgetett.
A rendezvényen három nyertes projektgazda is bemutatta támogatott programját.    

A 2014–2020 közötti ciklusban több mint 130 milliárd euró értékű közvetlen uniós forrás nyílik meg mintegy ötszáz pályázatban. Az állami szervek, háttérintézmények, civil szervezetek, alapítványok, cégek és önkormányzatok által elnyerhető támogatások főként a kutatásfejlesztés, az innováció, az oktatás, a közlekedés, a környezetvédelem-klímapolitika és az energetika területein hasznosulhatnak. 
A Magyar Fejlesztési Központ a források elnyerését támogató információs, koordinációs és irányító szervezetként 2014 decemberében jött létre.

(MTI, Localinfo)

 

Decrease font size Default font size Increase font size