Változások jönnek a csok-nál

Nyomtatás

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely sajtótájékoztatón jelentette be, hogy növelik a családi otthonteremtési kedvezmény összegét, de lesznek megkötések.

Az 5 ezer főnél kisebb településeken nő a csok összege, mivel a Magyar falvak program keretében a kormány a falusi létforma népszerűsítésére törekszik. A cél az, hogy ne járjon az életszínvonal csökkenésével az, ha valaki vidékre költözik.

Az 5 ezer fő alatti településeket egyébként két részre osztják: az egyik kategóriába kerülnek azok, ahol a népességfogyás meghaladta az országos átlagot, a másikba pedig az átlagnál kevésbé csökkenő népességű kistelepülések sorolódnak. Bizonyos támogatások csak az előbbiek számára érhetők majd el. Egyelőre nem tudni, mekkora csok-növekményre számíthatnak a kistelepüléseken élők, és az sem, hogy az emelt összegű csok minden kistelepülésen elérhető lesz-e.

Az épülő házak esetében kedvezmény jár a tájegységbe illeszkedő építkezések után is. A családi otthonteremtési kedvezmény összege jelenleg 600 ezer és 10 millió forint között alakulhat.

mti

 

Decrease font size Default font size Increase font size