Nyáron is várják a véradókat

Nyomtatás

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! szlogennel indított nyári véradókampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradókra értékes heti, havi nyeremények várnak és egy fődíjat is kisorsolnak a játékban részt vevő önzetlen segítők között.

Nyáron a nagy meleg és a szabadságolások miatt csökken a véradói aktivitás, ezért döntöttek úgy az országos szervezetek, hogy június 18-a és szeptember 2-a között kampányt indítanak. Mindenki, aki vért ad, egy személyre szabott köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is. Akik feltöltik a kártyán szereplő kódot a www.voroskereszt.hu/veradasnyar oldalon, értékes heti és havi nyereményre pályázhatnak, sőt, a kampány végén egy fődíj is gazdára talál.

A heti nyertes egy igazi véradó élménycsomaggal gazdagodik, mely tartalmaz egy páros belépőt a Budapest Park valamelyik koncertjére, egy páros RepTár belépőt a szolnoki repülőmúzeumba és egy két személyre szóló borkóstolót a badacsonyi Laposa Birtokra. A szervezők havonta kisorsolnak egy kétszemélyes, 3 nap 2 éjszakás exkluzív wellness pihenést is a véradók között, a fődíj pedig egy nagyképernyős tévé lesz a Tesco Magyarország felajánlásából.

A napi biztonságos vérellátáshoz 1600–1800 véradóra lenne szükség, ezért a Vöröskereszt és az OVSZ minden lehetőséget megragad, hogy véradókat toborozzon. Idén is kitelepülnek a nagyobb fesztiválokra – elsőként a VOLT Fesztiválon lesz lehetőség véradásra a Vöröskereszt véradókamionjában.

A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu és www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Vöröskereszt ingyenes véradós mobilapplikációján érhetőek el.

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size