Múzeumok éjszakája

Nyomtatás

A június 23-áról 24-ére virradó éjszaka egy szűk nemzedék óta már nem csak a nyári napforduló ünnepe, Szent Iván napjának előestéje, a Szentivánéj: idén 16. alkalommal ezen az éjszakán megnyílnak a múzeumok kapui, és csaknem ezernél több program közül választhat az évről-évre népesebb, csaknem félmillió álmatlan érdeklődő és látogató. 

A Múzeumok éjszakája programegyüttesnek több megkezdett és formálódó hagyománya van. Ezek közé tartozik az is, hogy a Kultúráért Felelős Államtitkárság 2015 óta kiválaszt egy kiemelt témát és egy főszereplő várost. Az idei fő gondolat a Családok évéhez kapcsolódik. Ami összeköt: Család és kultúra. Az idei év főszereplő városa Pécs lesz: az a városunk, mely már Európa Kulturális Fővárosa is volt. Minden évben van egy arca is a rendezvénynek: idén a választás Oláh Gergő zenészre esett, aki az elmúlt két hónapban számos izgalmas múzeumi kalandba keveredett. Az ezekről készült filmek megtekinthetők a facebook.com/muzeumokejszakaja oldalon. 

Az országos és a fővárosi közlekedési társaságok idén is segítik, hogy minél könnyebben és gyorsabban eljussanak egyik helyszínről a másikra.

Az érdi Magyar Földrajzi Múzeum is csatlakozott a programsorozathoz. Június 23-án, délután hattól éjfélig  a múzeum tematikus estjén Afrikával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Decrease font size Default font size Increase font size