Tovább bővül a kerékpárszállításra alkalmas járatok száma

Nyomtatás

Augusztus 28-ától a Hűvösvölgybe közlekedő villamosvonalakon is lehet biciklivel utazni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Az intézkedés az 56-os és 56A, az 59-es, 59A és 59B, valamint a 61-es villamosokat érinti, így munkanapokon csúcsidőben a Hűvösvölgybe közlekedő villamosok többségén is lehet majd kerékpárt szállítani, az erre alkalmas szerelvényeket külön piktogram jelzi.

A kerékpárszállítás a villamosok teljes vonalán lehetséges, így ezzel az intézkedéssel a közép- és dél-budai viszonylatok egy részén is elérhetővé válik ez a szolgáltatás.

A bővítés után az vonalakon kívül a fogaskerekűn, a HÉV-eken, a 77-es trolin, a 65-ös és 65A, valamint a 165-ös buszon és a D11-es, a D12-es és a D14-es hajókon lehet kerékpárt szállítani. A szolgáltatást kizárólag erre utaló piktogrammal megjelölt járműveken lehet igénybe venni. Kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható személyenként, a szerelvény legvégén. Azokat a bicikliket, amelyeket kialakításuk miatt nem lehet rögzíteni a tépőzárral, nem szabad a villamosokon szállítani. A kerékpárszállítás díján kívül a személyszállításét is ki kell fizetni, tehát a biciklinek és a kerékpárosnak külön-külön rendelkeznie kell jeggyel, bérlettel, vagy kerékpárbérlettel.

MTI

 

Decrease font size Default font size Increase font size