Megyei vöröskeresztes versenyt rendeztek Biatorbágyon

Nyomtatás

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti ismereteinek és gyakorlati alkalmazásának minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. Céljaik megvalósítása érdekében ebben az évben 46. alkalommal rendezték meg a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó verseny Pest megyei fordulóját.

Május 20-án a Biatorbágyi Általános Iskolában és a Szily-kastély területén került sor a megmérettetésre. Pest megyéből – a területi fordulókon nyertes – 7 gyermek, 4 ifjúsági és 4 felnőtt korcsoportú elsősegélynyújtók mérték össze tudásukat, egy versenyen kívüli, biatorbágyi védőnői csapattal karöltve.

Nyolc állomáson keresztül izgalmas gyakorlati és elméleti feladatok várták az elsősegélynyújtókat. Valóságszerű baleset-szimulációk, újraélesztés, petárdarobbanás okozta égés ellátása, kábítószeres tudatállapot alatt bekövetkezett törés és epilepsziás rohamot ellátása is szerepelt a feladatok között.

A gyermek kategória első helyezettje a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola csapata lett, az ifjúsági kategóriában a törökbálinti Bálint Márton Általános- és Középiskola csapat végzett az első helyen. A felnőttek közül a szentendrei Templomdomb Devils szerepelt a legjobban. Ők képviselik majd a megyét szeptember 9-én, Kaposváron az országos döntőn. A helyezettek mellett egy vöröskeresztes különdíjat vehettek át a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium tanulói, míg a Generali a Biztonságért Alapítvány 30 000 Ft értékű különdíját a ceglédi Török Egészségügyi Szakközépiskola csapata nyerte a legpontosabb és leggyorsabb újraélesztés bemutatásával.

A verseny fő támogatója a Biatorbágy Város Önkormányzata, a Generali a Biztonságért Alapítvány és a Biatorbágyi Általános Iskola volt. A versenyzők és résztvevők ajándékait az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a Bakker Holland Hungary Kft. ajánlotta fel.

 

Decrease font size Default font size Increase font size