Május 31-ig van idejük a SZÉP-kártyásoknak lejáró juttatásuk elköltésére

Nyomtatás

Még mintegy másfél hónapjuk van a SZÉP-kártyák tulajdonosainak a 2015. évi feltöltésekből maradt összegek elköltésére – hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) MTI-nek küldött közleményében. 

Legkésőbb május 31-ig használhatók fel a SZÉP-kártyákra két éve feltöltött juttatások – jelenleg mintegy 4,2 milliárd forint van a kártyákon –, ezt követően a kártyakibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak a megmaradt pénzt. 

A szállásért és fürdőszolgáltatásokért a kártyarendelet értelmében a SZÉP-kártya valamennyi zsebéből lehet fizetni. A vendéglátás zsebben lévő összeget az ország több ezer éttermében elfogadják, a szabadidő zsebben lévő maradékból pedig akár fitneszbérletet, uszodabelépőt, színház-, koncert- vagy múzeumjegyet is lehet vásárolni.

Kiemelik, hogy a SZÉP-kártya hatása a belföldi turizmusra 2016-ban jelentősebb volt, mint korábban bármikor: a szálláshelyi költések tavaly elérték a 18,5 milliárd forintot, ami a belföldi szállásdíjbevételek egyötöde. A kártya népszerűsége a munkáltatók körében is növekedett: 2016-ban az előző évinél 10,6 százalékkal magasabb összeget, 100,1 milliárd forintot utaltak rá a munkáltatók. A januárban és februárban utalt 11,9 milliárd forint 9 százalékkal haladta meg a tavalyi feltöltéseket, a 11,2 milliárd forint költés pedig 7,5 százalékkal múlta felül a 2016-ost.

MTI

 

Decrease font size Default font size Increase font size