„Közlekedik a család” – közlekedésbiztonsági vetélkedő indul

Nyomtatás

Immár hatodik alkalommal szervezi meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság a vetélkedősorozatot, amelynek elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására.

A 2017. április 22-én induló és 2017. május 28-ig tartó versenyre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok egy tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatok, műszaki ismeretek és elsősegélynyújtás terén mérik össze a felkészültségüket.

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló versenyek végén megyénként és a fővárosból egy-egy család jut tovább az országos döntőbe, amelyet 2017. június 10–11-én Budapesten rendez meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A döntőn részt vevő 20 család egy-egy 30 000 forint értékű üzemanyag-utalványt és más értékes ajándékcsomagot kap, ezenkívül a 2–20. helyezett család egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyer. A nyereményjáték fődíja a Skoda márkakereskedés és az Autós Nagykoalíció támogatásával egy Skoda Rapid Spaceback típusú személygépkocsi.

verseny honlapján 2017. május 1-je és június 4-e között egy ötfordulós játék is zajlik, ahol a feladatokat sikeresen teljesítők között fordulónként kisorsolnak egy 10 000 forint értékű üzemanyag-utalványt, egy ugyanilyen értékű Skoda-ajándékcsomagot, valamint más értékes ajándékokat. Az ötödik fordulót követően a hibátlan válaszadók közül sorsolás dönti el az egyhetes tesztvezetés-nyeremény gazdáját.

Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon, vagy személyesen a vetélkedők napján, a területi versenyek helyszínein. A verseny pályázati feltételeiről, valamint ütemtervéről bővebb tájékoztatást a fenti honlapon olvashatnak.

Forrás: police.hu

 

Decrease font size Default font size Increase font size