NAV-levél az adózóknak

Nyomtatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a napokban postázza a lakosságnak a személyijövedelemadó-bevallás (szja-bevallás) változásairól szóló tájékoztató levelet, amelyből minden érintett megtudhatja, hogy kinek hogyan kell adóznia; az adóhivatal 3,8 millió levelet küldött ki – mondta Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán.

A bérből és fizetésből élőknek, akiknek a munkáltatója év közben a NAV-hoz adatot küld, az adóhivatal készíti el az szja-bevallás tervezetét – tette hozzá.  

Kiemelte: az ügyfélkapuval nem rendelkező munkavállalóknak március 15-ig kell kérniük SMS-ben, levélben, telefonon vagy személyesen a NAV valamelyik ügyfélszolgálatán, hogy az adóhivatal postán küldje el számukra a bevallás tervezetét. Ha valaki mindezt a megadott határidőig nem kéri a NAV-tól, akkor személyesen kell bemennie az adóhivatal egyik ügyfélszolgálatára, ahol a kollégák kinyomtatják számára a bevallási tervezetét. Az érintettek ezzel a lehetőséggel május 22-ig, az szja-bevallások határidejéig élhetnek – fejtette ki Kiss Péter András.

Az ügyfélkapuval rendelkező munkavállalók március 15-e után az ügyfélkapun keresztül tudják megtekinteni bevallási tervezeteiket.

MTI

 

Decrease font size Default font size Increase font size