Szeptember 30-ig regisztrálhatnak a civil szervezetek az szja 1 százalékára

Nyomtatás

A civil szervezetek szeptember 30-ig regisztrálhatnak annak érdekében, hogy jövőre részesülhessenek az 1 százalékos személyjövedelemadó-felajánlásokból – hívta fel figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a határidő jogvesztő, tehát az az új kedvezményezett, amely idén nem regisztrál, jövőre nem részesülhet a felajánlásokból. A regisztráció visszavonásig érvényes, regisztrálni a 16EGYREG adatlapon lehet elektronikus úton.

A regisztrált szervezetek listája a NAV honlapján a http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1 link alatt megtalálható, az abban szereplő szervezeteknek tehát nem kell újabb regisztrációs kérelmet benyújtaniuk.

A felajánlott összeg nagyságáról a NAV 2016 szeptemberében elektronikusan tájékoztatta az érintetteket, valamint a honlapjára is kihelyezi a kedvezményezett szervezetek listáját és a felajánlott összeg nagyságát. Az adóhivatal felhívta a figyelmet, hogy köztartozás esetén a NAV a felajánlott összegből a tartozást rendezi és csak a fennmaradó összeget utalja ki.

MTI

Decrease font size Default font size Increase font size