Ismét lesz saját lapja Pest megyének

Nyomtatás

Márciustól ismét lesz saját újságja Pest megyének, a vegyes profilú Pest Megye Lapja próbaszámát január végén juttatják el az olvasókhoz – tájékoztatta a megyei önkormányzat hivatalának sajtófőnöke az MTI-t. 

Ambrus András elmondta, hogy a megye 1,3 millió lakosának, illetve 187 településének régi vágya teljesül azzal, hogy a régió városi és térségi kiadványai mellett a teljes megyét átfogó, a „Pest megyeiség” érzését, identitását erősítő újság kerül a piacra a közeljövőben (ezt a szerepet korábban az 1994-ben megszűnt Pest Megyei Hírlap töltötte be). 

A Budapesttel közös régióról hamarosan „leváló”, önállósodó megye meg is érdemli, hogy legyen saját újságja – tette hozzá a sajtófőnök. Kitért arra is: a megyei önkormányzat elsősorban koordinálással, hely biztosításával, valamint ötletekkel, háttéranyagokkal támogatja a lapot. 

A Cosmo Média Kft. kiadásában megjelenő Pest Megye Lapja nyolcoldalas próbaszámát január végén nyolcezer példányban juttatják el a térségben lakókhoz, majd márciustól havonta tizenhat oldalon adnak hírt a megye legérdekesebb témáiról, eseményeiről. A tavasztól alkalmanként legalább 50 ezer példányban megjelenő újság főszerkesztője Fentős Kornélia. A lap ingyenes lesz, terjesztésének módjáról még nincs végleges döntés – tette hozzá Ambrus András. 

Az MTI úgy tudja, hogy a havilaphoz szükséges tőkét térségi vállalkozók és önkormányzatok biztosítják.

MTI

Decrease font size Default font size Increase font size