Internetre került a temető

Nyomtatás

Egy helyi lakosnak először furcsa lehet, hogy mi szükség van arra, hogy a temetőben fellelhető sírok adatai megtekinthetők legyenek az interneten, hiszen a zámoriak majdnem minden nyughelyet ismernek, mivel gyakran ellátogatnak a temetőbe, hogy gondozzák az elhunyt rokonaik sírját.

Azonban gondoljunk csak bele, hogy egy távoli ismerősnek, vagy például egy külföldön élőnek milyen nehéz dolga lenne, ha fel akarná kutatni elhunyt rokonai, ismerősei síremlékét, hogy leróhassa kegyeletét.

A temetőben fellelhető adatok összegyűjtése és kezelése az önkormányzatok, illetve a temető fenntartójának a feladata. Az egyre növekvő adatmennyiség miatt, a régen megszokott papír alapú megoldásokkal ez a munka mára nehézkessé vált. Ezért döntött úgy a Pusztazámor Községi Önkormányzat, hogy csatlakozik ahhoz a modern rendszerhez, amelynek segítségével az interneten keresztül nyomon lehet követni a temető sírhelyeit.

A www.temetoinfo.hu honlapot felkereső látogatók név alapján megkereshetik a sírokat. Itt, a fotó mellett, minden olyan nyilvános adat megtalálható, ami a sírokról is leolvasható, illetve a sír pontos helye is megjelenítésre kerül a térképen. A keresés mindenki számára teljesen ingyenes és a világ bármely részéről elérhető.

Azok, akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel vagy érdeklődni szeretnének a sírhelymegváltás ügyében, megtehetik minden hétfőn a Községházán Szimandlné Szolnoki Gabriellánál.

Szívesen segítünk Önöknek.

Pátrovics Benedek polgármester

Decrease font size Default font size Increase font size