Átadták Érden a rendőrség új épületét

Nyomtatás

Július 11-én átadták az Érdi Rendőrkapitányság új épületét. „A ma átadásra kerülő épület méltó körülményeket teremt az érdi rendőrség számára – mondta T. Mészáros András, Érd polgármestere. Hozzátette: a város közbiztonsága az elmúlt 10 évben jelentősen javult, mindez a rendőrségnek, valamint annak az együttműködésnek köszönhető, amely a rendőrség, a városvezetés és az érdi polgárőrség között kialakult.

Az ünnepség a rendőrkapitányság új épületének felszentelésével, illetve megáldásával folytatódott. Az új kapitányság kulcsát Tolnai Ildikó, az Érdi Rendkőrkapitányság megbízott vezetője vette át Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától.

A rendőrkapitányság új épülete a réginél jóval nagyobb; alagsorból, földszintből és két emeletből áll. (Az alagsor 500, a földszint, illetve az emeletek 700-700 négyzetméter alapterületűek.) A tetőtéri részen tetőteraszt alakítottak ki. Az új épületben már azok az osztályok is helyet kaptak, amelyek korábban elkülönülten, több településen (Érden kívül Diósdon és Százhalombattán) voltak kénytelenek dolgozni.

A kapitányságon van már újdonságnak számító távmeghallgató, videomeghallgató, illetve gyermekmeghallgató szoba is, valamint bűnjelraktár, és egy konditerem – ez utóbbit munkaidőn kívül használhatják a rendőrök. A munkatársak, illetve az ügyfelek számára külön parkolót is kialakítottak.

Forrás: erdmost.hu

Decrease font size Default font size Increase font size