Megújult a pusztazámori polgárőrség

Nyomtatás

Tisztújító közgyűlést tartott a Pusztazámori Polgárőr Egyesület 2017 decemberében. Békési Balázs, a korábbi elnök elköltözött a településről, ezért nem tudta a továbbiakban ellátni a tisztséget, de lehetőségeihez mérten továbbra is feladatot vállal, együttműködik mindenben.

Az újjáalakult egyesület tagsága eléri a 20 főt, az életkor 20 évestől a 65 évesig terjed.

Babar Zoltán, a Pusztazámori Polgárőr Egyesület új elnöke több mint 15 éve él Zámoron. Fontos számára mások megsegítése, ezért is csatlakozott polgárőrként a testülethez 2010-ben. A képviselő-testület Településfejlesztési Bizottságának tagja, a Gyermekmosoly Alapítvány elnöke.

A polgárőrség a rendőrséggel és a helyi önkormányzattal való együttműködésen túl a jövőben kiemelt feladatként kezeli a zámori rendezvények biztosítását, az extrém időjárási helyzetben való segítségnyújtást, a falu közterületeinek megújítását, aktuális feladataként a közterületi fásítási programban való részvételt, valamint a tervezett szemétszedési akció lebonyolítását. Szeretnének szorosabb kapcsolatot kialakítani a falu lakosságával, ennek első lépéseként közös főzést és közlekedésbiztonsági képzést terveznek a Pusztazámori Tagiskola tanulói számára.

A polgárőrség számára a képzés is előtérbe került. Egyrészt önmagukat is továbbképezik: a rendőrség által tartott bűnmegelőzési célú képzésen, illetve az önkormányzat által szervezett elsősegélynyújtó tanfolyamon vesznek részt fognak a közeljövőben. Másrészt maguk szerveznek képzést, terveik szerint önvédelmi tanfolyamot indítanának.

A Pusztazámori Polgárőr Egyesület a babar29@t-online.hu e-mail címen várja azok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek, hogy szervezett keretek között tegyenek környezetük biztonságáért.

Szeretnének értékes és hasznos szerepet betölteni faluban.

 Cs. K.

Decrease font size Default font size Increase font size