Ingyenes képzések Érden

Nyomtatás

Ingyenes szakmai képzéseket indít február elsején az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma. Meghirdették többek közt a rendkívül népszerű kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. képzést is.  Az egy, illetve két éves, ingyenes,  keresztféléves esti oktatásra január 26-ig lehet jelentkezni.

Az érettségivel rendelkezők a kereskedő képesítést szerezhetik meg, az alapfokú végzettségűek pedig az eladó, a festő, mázoló, tapétázó, a gépi forgácsoló, a karosszérialakatos, a szerszámkészítő, valamint a központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő szakmákra jelentkezhetnek. Mindegyik képzés keresztféléves, esti, és két évig tart majd.

Ezenkívül elindul a kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (választható nyelv: angol) képzés is, amire azok jelentkezhetnek, akiknek van érettségijük és valamilyen szakképesítésük, és B1 szintű angolnyelvtudásuk. Ez a képzés egyéves, és rendkívül népszerű: korábban is elindították már, nagy túljelentkezéssel.

A képzések ingyenesek, hiszen az iskolarendszerű szakképzésben megszerzett első és második államilag elismert szakképesítés megszerzését az állam – a szakképzési törvényben meghatározott feltételekkel – ingyenesen biztosítja mindenki számára.

Azok jelentkezését várják, akiknek legfeljebb egy olyan szakmájuk van, amit ingyenesen szereztek. Természetesen azok is részt vehetnek felnőttoktatásunkban, akiknek több szakmájuk is van, ám ezeket nem államilag támogatott, hanem fizetős képzés keretében szerezték.

A Kós iskolában februártól induló képzésekről bővebb információ itt.

 

Forrás:  erdmost.hu

 

Decrease font size Default font size Increase font size