Elveszett és talált kutyák

Nyomtatás

Kedves Állattartó!

Ha elveszett a kutyája, akkor a következőképpen érdemes eljárnia.

Tekintse meg a www.pusztazamor.hu honlapon, a „Hírek” rovatban az elszállított kutyákról szóló információkat, illetve az elkészült képeket. Amennyiben felismerte a kedvencét, hívja Kincses Imrét a 06-70/626-7378-as telefonszámon.

A kutyák kiadása a telepről a következők szerint történik:

A talált kutyák a Törökbálint, Pistály dűlőben található telepre kerülnek, melyet a Zöld Sziget Állatmenhely üzemeltet. Itt ellenőrzik azt, hogy a talált kutya megkapta-e a kötelező védőoltásokat, illetve, hogy megvan-e a beültetett transzpondere (chipje). A hiányzó védőoltás beadását és a chippel történő ellátást – a tulajdonos költségére – a kihívott állatorvos végzi.

Az átvétel hétfőtől vasárnapig, 09.00-tól 16.00-ig terjedő, előre leegyeztetett időpontokon belül lehetséges.

Az átvételkor a tulajdonosnak az eb tulajdonjogát igazolnia kell. Ehhez szükséges okmányok: személyi igazolvány, az eb oltási könyve, valamint az „Ebnyilatkozat” (a Községházán megtett ebbejelentés adatlapja, erről hiteles másolat kérhető a Községházán).

Az átvétel előtt az eb tulajdonosának egy, a menhely által átadott nyilatkozatot is ki kell töltenie. Ezen a nyilatkozaton érdemes feltüntetni azokat az észrevételeket is, amelyek a kutya átvételével kapcsolatosak (pl. az eb állapota, keletkezett sérülés, állatorvos megállapításai).

A befogott kutyákat 15 napig csak eredeti gazdájuk viheti haza, 15 nap elteltével a kóbor kutyát bárki örökbe fogadhatja. A gazdájuk által leadott állatok már bekerülésük napján, azonnal örökbe fogadhatók.

Szeretném jelezni, hogy a zámori lakosok a tovább tartani nem szándékozott állataikat díjmentesen leadhatják a telepen.

Kérem, hogy minden kutyatartó felelőssége tudatában gondoskodjon a kedvence tartásáról!

Pátrovics Benedek

polgármester

Az ebnyilvántartó lappal kapcsolatos ügyintéző: Chrenkó Viktória (23/347-438, 108-as mellék).

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size