Költészet napi rajzpályázat

Nyomtatás

Ebben az esztendőben is meghirdeti a Csuka Zoltán Városi Könyvtár az Érdi Tankerület általános iskolái számára a költészet napi rajzpályázatot, amelyen az alább elérhető mai magyar költők verseinek illusztrálásával vehetnek részt az iskolások – adta hírül az erdmost.hu portál.

Bármilyen rajztechnika alkalmazható: linó, vízfesték, ceruzarajz, szénrajz, tusrajz, selyemfestés stb.

A pályaműveket lehetőség szerint A/3-as méretben kérik elkészíteni, fehér papírkerettel. Minden pályamunkán fel kell tüntetni a következőket: név, iskola, osztály, a felkészítő tanár neve és természetesen az illusztrált mű címe és szerzője.

Két kategóriában, korosztályonként bírálják el a műveket. Az alsósok különdíjban részesülhetnek, a felsősök közül nyeri el valaki a fődíjat: a vándorserleget, amelyet a nyertes iskolája őrizhet egy esztendeig, kicsinyített mását pedig a pályázó kapja.

A pályaműveket 2017. március 17-ig (péntek) kérik eljuttatni a Gyermekkönyvtárba (Érd, Hivatalnok u. 14.).

Eredményhirdetés: 2017. április 12-én (szerdán) 15 órakor a gyermekkönyvtárban. Külön meghívót nem küldenek, minden pályázót szeretettel várnak. A legszebb illusztrációkból kiállítást rendeznek. Egy pályázó maximum 3 művel szerepelhet.

A versek listája, melyhez az illusztrációkat várják elérhető ide kattintva!

 

erdmost.hu

Decrease font size Default font size Increase font size