Mennyi a járandóság táppénz idején?

Nyomtatás

Kevesen vannak egészen pontosan tisztában azzal, a fizetésük mekkora része jár nekik, ha egy betegség esetén kiesnek a munkából. Idén ráadásul változott az összeg számítási módszere, illetve már nem védett a munkavállaló, amikor táppénzen van, akár ki is rúghatják a távollétében – írja a Pénzcentrum.hu.

Egészen addig, amíg el nem használjuk az éves betegszabadságunkat, ami 15 nap, addig teljes fizetésünket kapjuk. Az ezt követő időszakban már táppénz jár, amit már nem a munkáltatónk finanszíroz, hanem az állam. Addig járhat a táppénz, amíg biztosítva vagyunk, azaz amíg él a társadalombiztosítási számunk, de maximum egy éven keresztül.

A 15 napos betegszabadság fel nem használt napjai ugyanúgy nem vihetők át a következő évre, ahogy a sima szabadnapok sem. Munkahelyváltás esetén a betegszabadságos napok is attól függően, hol tartunk az évben, arányosan csökkennek. A betegszabadság csak hétköznapokra és fizetett ünnepekre jár, szombatra és vasárnapra nem vehető ki. Viszont a táppénz minden naptári napra jár. Idei változás azonban, hogy a betegszabadságot követő pihenőnap és a heti pihenőnap kivételnek számít, ezekre már nem jár a táppénz.

További kivételes esetek is vannak, ilyenkor a hiányzás első napjától a munkavállaló táppénzre kerül, és nem a betegszabadságos napjait „fogyasztja”. E körbe tartozik az üzemi baleset, a foglalkozásból adódó megbetegedés, ha a munkavállaló gyermeke betegsége miatt hiányzik, ha várandóssága miatt keresőképtelen vagy ha valamilyen közegészségügyi ok miatt eltiltják a munkától.

Teljes cikk

(Localinfo)

Decrease font size Default font size Increase font size