Hol kaphatunk lelki elsősegélyt?

Nyomtatás

A lelki elsősegély telefonszolgálat szakemberei a 116-123-as hívószámon krízishelyzetben, lelki problémák, depresszió, öngyilkossági veszély esetén éjjel-nappal, ingyenesen hívhatók (csak ezt a számot kell tárcsázni). A telefonszolgálatokat összefogó Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége szeptember első hétvégéjén tartotta XXVIII. Országos Találkozóját Szolnokon.

A háromnapos szakmai konferencia címe: Életmesék, avagy mesék az életről és az életért. A 116-123-as  lelki elsősegély hívószám 2011 óta érhető el. Azóta több mint 400 000 esetben mondták el a telefonálók élettörténeteiket, életmeséiket az életükért.

A hívásokat 18 helyszínen több mint 500 ügyelő fogadja. A gondosan kiképzett ügyelők változatos szakmai háttérrel rendelkeznek – akiben megvan a segítő szándék, jelentkezhet képzéseikre. 

A konferencia célja a  telefonos ügyelői munka eredményességének, hatékonyságának növelése, a szakmai színvonal minőségfejlesztése mellett a rekreáció, a közös munka és szabadidő aktív megélése volt. 

A plenáris ülésen előadást tartott dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató, egyetemi docens, Kecskés Karina színművész, meseterapeuta, valamint dr. Sárkány Péter logoterapeuta. A konferencia keretében a Szabó Pál-díj, valamint elismerő oklevelek átadására is sor került. A szakmai rendezvényen képviselteti magát az Emberi Erőforrások Minisztériuma is, kifejezve a kormányzat elkötelezettségét a magyar lakosság lelki segítése, egészségmegőrzése iránt.
További információk:  www.sos505.hu 

 

Decrease font size Default font size Increase font size