Elindult a Zámori-patak-projekt

Nyomtatás

 

Pusztazámor Község Önkormányzata a Közép-magyarországi Operatív Program – KMOP- 3.3.1/B-10 – pályázata keretében 67 952 160 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Zámori-patak belterületi szakaszának rendezésére. A projekt összköltsége 75 502 400 Ft, az önkormányzat által biztosított önerő 7 550 240 Ft.

A beruházás szükségességét az indokolta, hogy a patak érintett szakasza a vízgyűjtő dombvidéki és síkvidéki részének határvonalán fekszik. Alapvető hidrodinamikai sajátosság, hogy a patak folyása a mederfenék eséscsökkenése miatt lelassul. A lelassult víz az évek során jelentős hordalékot rakott le, mely rontotta annak vízelvezető képességét. A meder vízszállítását tovább csökkentette a növényzettel való benőttség, valamint a helytelenül kialakított mederkeresztezések is.

A projekt során átépítik a helytelen keresztező műtárgyakat, és kialakítják az optimális mederprofilt, így biztosítható Pusztazámor Község belterületének védelme a Zámori-patakon időszakosan átvonuló árvízi hozamok károkozásától.

projekt

A projekt ünnepélyes nyitórendezvénye után az érintett lakosság tájékoztatására lakossági fórumot tartottak. A rendezvényen bemutatkoznak a projektben részt vevő vállalkozók.

2011. július 29.

Decrease font size Default font size Increase font size