Zámori sikerek a diákolimpia Pest megyei döntőjén

Nyomtatás

Egy lelkes futócsapat kelt útra március 31-én reggel, hogy Pusztazámort és az iskolájukat képviseljék a tápiószecsői repülőtéren megrendezett mezei futó Diákolimpia megyei döntőjén.

 A csapatot (Árvai Rebeka, Csuta Dorottya, Pechnyó Petra, Habó Levente és Székely Csongor) a 4. osztályosok tanítója, Somlai Zsuzsanna válogatta ki a sok lelkes jelentkező közül – a mindössze 21 fős osztályából. A tét nem volt kevesebb, mint a tisztes helytállás a csapat részéről, és Dorottyának lehetőség szerint az országos döntőbe jutás. Ehhez az első 6 egyéni hely valamelyikét kellett megszereznie a 117 leány induló között.

Először a lányok futottak, az ő távjuk 1500 m volt. Rebeka szép futással, valamint fejben is kiválóan koncentrálva a középmezőnyben végzett, Petra sajnos most nem volt csúcsformában, de a távot teljesítette. Dorottya taktikus versenyzéssel, épp olyan tempót futott, ami elegendő volt a győzelemhez, ezzel kivívta a jogot a 2015.  április 14-i gödöllői országos döntőn való részvételre. Ezután Csongi és Levente állt rajtvonalhoz, az ő távjuk 2000 méter volt. Erejüket az elején okosan beosztva teljesítették a távot. Levente a középmezőnyben ért célba, de túl sok energiát hagyott magában a végére, alig fáradt el. Jobb erőbeosztással még jobb eredmény elérésére lett volna képes. Csongor a legnagyobb csatát önmagával vívta, de végül erősebb énje kerekedett felül és jó néhány futót megelőzött. Dorottyán kívül senki nem vesz részt rendszeres atlétika edzéseken. Edzője, Gedeon Zsolt, szívesen látja további gyerekek jelentkezését is edzéseire amatőr futónak, vagy akár versenyzőnek 7 éves kortól.

 Eredmények: leány, II. korcsoport 1500 m, 117 induló: Pest megye diákolimpiai bajnoka Csuta Dorottya, 5:22 idővel, 73. helyezett Árvai Rebeka 7:13, 117. helyezett Pechnyó Petra 9:26

Fiú II. korcsoport 2000 m, 127 induló: 80. helyezett 9:26 idővel Habó Levente,123. lett Székely Csongor 11.43 időeredménnyel.

Csuta Albert

Decrease font size Default font size Increase font size