Víz Világnapi Rajzpályázat

Nyomtatás

SAJTÓINFORMÁCIÓ

A VÍZ VILÁGNAPJA, MÁRCIUS 22. ALKALMÁBÓL AZ ÉTV KFT. RAJZPÁLYÁZATOT ÍR

KI AZ ÓVODÁSOK ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA

„Minden jóban van egy kis csapvíz!”

 

Azonnali felhasználásra!

Érd, 2015. március…– Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. minden év március 22-ét, a Víz Világnapját ünnepelve megnyitja víz- és szennyvíz-telepeit a szolgáltatási területén működő gyermekintézmények előtt. A hagyományosan nagy érdeklődéssel kísért üzemlátogatások mellett, a társaság idén egy RAJZPÁLYÁZAT-tal is szeretné ráirányítani a gyerekek és környezetük figyelmét az ivóvíz hasznosságára, fontosságára − és arra, hogy a csapvíz a legolcsóbb és legegészségesebb üdítőital.

A rajzpályázat mottója is azt jelzi, hogy a földi élet elengedhetetlen feltétele a víz. Ételünk, italunk, a higiénia és az egészség fontos kelléke. A szabadidő eltöltésének is kedvelt színtere.

A pályázat célja, hogy erősödjön a gyerekekben már óvodás kortól a víz, ezen belül is a csapvíz fontossága, hasznossága.

Az ÉTV Kft. az iskolákkal és óvodákkal karöltve olyan aktivitást, gondolkodást és ügyességet is igénylő feladatot hirdet meg, amelynek megoldása, vagyis az alkotás elkészítése során, a gyermek elgondolkodik a környezet és a természetes vizek kapcsolatáról, az ember és a vezetékes víz, az iható csapvíz fontosságáról.

A gyerekek számára ismert és szívesen kezelt megoldással, internetes közönségszavazással kerülnek kiválasztásra a nyertesek. Az alkotásokra a társaság honlapján (www.erdivizmuvek.hu) lehet majd szavazni: 2015. május 1- 22. között.

A legtöbb szavazatot gyűjtött rajzok, és a társaság által kiválasztott különdíjasok értékes nyereményekkel gazdagodnak, mikroszkópok, rajzkészletek, kulacsok és édességek várnak a nyertesekre. A rajzpályázat meghirdetése nem véletlenül kapcsolódik a Víz Világnapjához. A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította a víz ünnepnapjává, ezáltal is felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz életünkben betöltött fontos szerepére, és a Föld vízkészletének megóvására.

 

További információ a rajzpályázatról:

Tóthné Várhidi Anita – ÉTV Kft. munkatársa

Tel.: +36  20/457-1347, tothne.anita@erdivizmuvek.hu

www.erdivizmuvek.hu weboldalon

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size