Közösen a nagyobb közbiztonságért!

Nyomtatás

Az Érdi Rendőrkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a helyi szervezetek közreműködésével összehangolt, célzott kampányt indít, melynek célja: értékeink fokozott védelme az állampolgárok bevonásával. A helyi sajtóban közreadott figyelemkeltő felhívások megjelentetésével, a helyi polgárőrséggel tartott összehangolt akciókkal igyekeznek a rend őrei eredményes bűnmegelőzési és vagyonvédelmi tanácsokkal ellátni a lakosságot. Az akcióhoz médiapartnerként a Zámori Hírek és a Pusztazámor Online (www.pusztazamor.hu) is csatlakozik.

Érd és vonzáskörzete több mint 100 000 lakossal rendelkezik, akik javarészt kertes házban laknak a járás 184,29 négyzetkilométeres területén.

Könnyű megközelíthetősége és számtalan ki- és bevezető útja miatt a helyi, valamint az átutazó bűnözők kedvelt elkövetési helyévé vált a vidék az elmúlt években. A rendőrség elhivatott és elszánt munkája ellenére is nőtt az elkövetett bűncselekmények száma. Érden és környékén a vagyon elleni bűncselekmények (lopás, betöréses lopás) és gépkocsi-feltörések száma a legmagasabb.

A bűncselekmények megnövekedett száma akarva-akaratlanul is összefügg a munkanélküliséggel. Bizonyos társadalmi csoportok állami segítséggel szándékoznak egy számukra megfelelő életszínvonalat biztosítani és fenntartani. Nagyon gyakran már az újabb generáció is ezt a példát követi. Nagyapáról apára, apáról fiúra száll a megélhetés ezen „tudománya”.

Mit tehetünk azért, hogy ne váljunk ezen életvitel áldozataivá? Hogyan védjük meg értékeinket? Tehetünk egyáltalán ellene? IGEN, TEHETÜNK!

A bűnözői csoportok aktivitásának, valamint a felfokozott életvitellel járó stressz által okozott fáradtságnak, figyelmetlenségnek köszönhetően nagyon könnyen bűncselekmény áldozatává válhatunk. Egy-egy nyitva felejtett ajtó, ablak, kapu csalogató lehet az elkövetők számára. Inkább szánjunk 1 perccel több időt a nyílászárók ellenőrzésére, a riasztóberendezés bekapcsolására, mint hogy kellemetlen meglepetésként felforgatott, kipakolt lakásunkba térjünk vissza a sarki közértből, munkahelyünkről. Az óvatosság nemszégyen! Egy kis odafigyeléssel rengeteg bajtól és kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat.

És ha a sajátunkat ellenőriztük és már biztonságban tudjuk, ne sajnáljuk az időt arra sem, hogy szomszédunk nyílászáróira is vessünk egy ellenőrző pillantást!

 A „Szomszédok Egymásért Mozgalom” (SZEM) a polgárőrséggel közösen, a lakótelepi és a családi házas övezetben az ingatlanok védelme érdekében szervezett állampolgári összefogás. A program lényegi eleme a saját és szomszédjaink portájának szemmel tartása. Kiemelt szerepet játszhatnak a gyakran otthon tartózkodó nyugdíjasok, kismamák, egyéb okból otthon maradók, akik észlelik a napközbeni „gyanús” eseményeket. Ha ismeretlen autót, személyeket lát többször elhaladni az utcában, ne féljen felvenni a kapcsolatot a helyi szervekkel, vagy hívja azonnal ingyenesen hívható telefonszámainkat!

Ingyenesen hívható telefonszámaink: 107, 112

Érdi és Diósdi Városi Polgárőrség:

06-23-374-459; 06-30-621-2596; 06-30-621-2579

Százhalombatta Polgárőrség : 06-23-358-723

Tárnok Polgárőrség: 06-30-621-2897

Sóskút Polgárőrség: 06-70-555-4955

Pusztazámor Polgárőrség: 06-70-413-7209

 

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size