Az idősek köszöntése

Nyomtatás

 

Mosolygós nagymamák és nagyapák foglalták el helyüket az általános iskola feldíszített tornatermében. Egy szál virág, egy mosoly, egy meleg, simogató kéz – ami persze az év minden napján kijárna nekik – tőlünk, értük, meg egy kicsit magunknak is.

Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött … Sütő Andrástól származik a gondolat, amely most, az idősek napján különös aktualitást kapott. Mert a mi világunk velük, a szüleink, nagyszüleink életével kezdődött. Az ő munkájuknak az eredménye a jelen, amelyben mi élünk, és azt adjuk tovább, amire ők tanítottak. A mi dolgunk, hogy az idősek számára olyan életkörülményeket biztosítsunk, mely lehetővé teszi számukra az öregkorhoz méltó, derűs életet. Ez a nap akkor lehet igazi tisztelgés, ha azok, akiket ünneplünk, mindig érzik a támaszt, a segítséget, a törődést. Azt, hogy mindig mellettük vagyunk, nem hagyjuk őket magukra, számíthatnak ránk életük legnehezebb időszakaiban is. Ez lehet a legnagyobb köszönet. Ez az ünnep az idősekért van, róluk szól.

A rendezvényt a község polgármestere nyitotta meg. Pátrovics Benedek köszöntötte az egybegyűlteket, további jó egészséget, békés időskort kívánt számukra. Ezután Oláh Gábor, a legfiatalabb önkormányzati képviselő vette át a szót és ünnepi köszöntővel kedveskedett a szépkorú vendégeknek.

Ünnepi műsorral folytatódott a program. Ihos József parodista szórakoztatta a vendégeket. Öröm volt látni az arcokon a mosolyt, a jó kedvet, mellyel a művész elhalmozta a közönségét.

Az elmúlt évben hagyományteremtő szándékkal, virággal köszöntötte a polgármester úr a legidősebb vendéget – nem volt ez másként az idén sem. A legidősebb résztvevő az idén Csóli Vincéné, Tera néni volt, ő kapta a köszöntést.

Az idősek napja alkalmából rendezett ünnepség egy finom vacsora elköltésével, kötetlen beszélgetés mellett, zenével, tánccal zárult.


Kiss Ágnes

2011. október 10.

Decrease font size Default font size Increase font size