Már telepítik a csekkbefizető automatákat

Nyomtatás

Elkezdte a csekkbefizető automaták telepítését a Magyar Posta. A cél, hogy az ügyfelek gyorsan, sorban állás nélkül tudják intézni befizetéseiket. Az automatákon bankkártyával történik a csekkek fizetése, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül.

Az üzletházakban elhelyezett automaták esetében – igazodva az üzletház nyitvatartási idejéhez – az ügyfelek tágabb időintervallumban tudják befizetni csekkjeiket – hívja fel a figyelmet a telepítés megkezdéséről hírt adó, a Magyar Posta honlapján található közlemény. A csekkbefizető automata indulásakor a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű csekkeket fogadja el, majd a későbbiekben valamennyi bizonylattípusú csekk is feladható lesz az automatákon keresztül. A csekkbefizető automata a QR-kóddal ellátott és a QR-kód nélküli csekkeket is elfogadja.

Itt lesznek automaták a közelben: Budaörs Auchan, Budapest Campona Bevásárlóközpont, Mammut Bevásárlóközpont, Duna Pláza Bevásárlóközpont, Sugár Üzletközpont, Nyugati pályaudvar melletti posta, Budapest Corvin Pláza.

A Magyar Posta célja, hogy klasszikus termékeit, így a csekket is, a kor követelményeinek és az ügyféligényeknek megfelelően megújítsa. Ennek keretében 2014 őszén bevezette az iCsekk mobil alkalmazással történő csekkbefizetést, majd – a készpénzkímélő fizetési megoldásra törekedve – 2015. január 1-jétől a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű, minden információval, adattal ellátott csekkek esetében kötelezővé tette a postai QR-kód feltüntetését.

Emellett elkezdik a postai hálózatban jelenleg üzemelő POS-terminálpark cseréjét, s 2015-ben megteremti annak feltételeit, hogy a postákon történő csekkbefizetés során a kártyával történő fizetés ne készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minősüljön, továbbá bevezeti a csekkbefizető automatákat.

A Magyar Posta sem a csekkbefizető automatákon, sem pedig a postai QR-kóddal befizetett tranzakciókért – hasonlóan a postahelyen készpénzben befizetett csekkekhez – nem számít fel díjat a csekkbefizető ügyfélnek.

(logisztikama.hu)

 

Decrease font size Default font size Increase font size