Hosszú hétvégék 2015-ben

Nyomtatás

Áldás is, átok is a hosszú hétvégék okozta számos munkanapváltozás,főként a családi programok megszervezése okán. Az ünnepnapok változatlanok, de a hozzájuk kapcsolódó hétvégék már az adott naptári év függvényei. Segítünk előre gondolkozni: 2015-ben az alábbi hétvégék kapcsolódnak az éves ünnepekhez.

Sűrűn találkozunk olyan évvel, amikor a mozgó ünnepek (például március 15.) majd teljes számban szombatra vagy vasárnapra esnek, így nem jelentettek nyereséges munkaszüneti napot. Szerencsére akadnak olyan ünnepek, amelyek minden évben ugyanazon napokra esnek: a húsvét, és a pünkösd például minden alkalommal vasárnapra és hétfőre, ami azt jelenti, hogy az ünnep második napja mind a két esetben munkaszüneti napot eredményez. Az ünnepek többsége azonban úgynevezett mozgó ünnep.  

2015-ben hosszú hétvégénk húsvétkor lesz, április 4–6. között, a munka ünnepén, május 1–3. között, pünkösd ünnepén, május 23–25. között, az államalapítás ünnepén, augusztus 20–23. között, az 1956-os forradalom ünnepén, október 23–25 között és karácsonykor,  december 24–27. között. A négynapos hétvégéknél természetesen van egy olyan nap, amelyet le kell majd dolgozni.  

(A Localinfo. nyomán)

Decrease font size Default font size Increase font size