Száz szál piros rózsát küldöttem tenéked…

Nyomtatás

Így kezdte nótázását Tarnai Kiss László nótaénekes a Szépkorúak ünnepén. Kicsit megilletődve fogadtam ezt a nótát, mert a 65 évvel ezelőtti „első szerenádomat” most újra hallottam. Akkor Dodi, a bolti inas énekelte nyitott ablakunk előtt. Arra emlékszem, hogy izgalmamban a gyufát sem tudtam meggyújtani. Szóval hatvanöt év, és mintha tegnap történt volna. Ezen az estén azt vettem észre, hogy nem csak én „fiatalodtam” vissza a múltba, hanem az egész társaság, úgy ahogy voltunk, mind az „öregek”. Élveztük, hogy a nóták hallatán fiatalkorunk örömteli helyzeteit újra átélhetjük. Példának hozom a mellettem ülő Bachoffer Ancsa szavait: „Tudod, ennek a harmonikásnak (Buzora Péter) már a nagyapja (Péter bácsi) is harmonikázott. Az utcánk sarkán rendszeresen játszott nekünk, kislányoknak, azért, hogy megtanuljunk táncolni. Meg is tanultunk. Ezek a vasárnap délutánok voltak a tánciskolai foglalkozások, belépő nélkül.” 

A táncolásra vállalkozó pároknak is talán eszükbe jutott a jó pár évvel ezelőtti lakodalmak, bálok hangulata. Egy szó, mint száz, örökérvényű nótáiktól jó kedvünk lett, jól éreztük magunkat. Ott a helyszínen kellett volna megköszönni a rendezvény szervezőjének, a számlák fizetőjének, a lebonyolításban segédkező asszonyoknak, Orosz Béla képviselőnek az általa hozott finom tortát stb. Utólag, most itt az újság hasábjain keresztül köszönjük jó kedvre derítésünk összes szereplőjének a szép estét. Örömmel láttam, hogy e nagyszerű kiszolgáló személyzethez beállt a korábbi években gyakorlatot szerzett „Robi Mari és Mariska”, ismét kötényt kötöttek, hogy besegítsenek e lelkes csapatnak.

Az est legidősebb résztvevőjének, a 95. évében járó Tera néninek további jó egészséget kívánunk. Az iskola részéről műsort adó harmadikosokat és tanító nénijüket, Magyar Mariannt, valamint Garainé Kiss Gabriellát az ünnepi köszöntő szószólóját „dicséretben részesítjük”.

Végül, Óbecsey István sorait ajánlom mindenki figyelmébe:

„Nagyon szépen kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
A reszkető kezű ősz apákat,
A hajlott hátú jó anyákat.
A ráncos és eres kezeket,
Az elszürkült, sápadt szemeket.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket!”

A szépkorúak nevében, köszönettel:

Panni néni

 

Decrease font size Default font size Increase font size