Egységes mobilparkolás júliustól

Nyomtatás

Elindul az országos egységes mobilparkolási rendszer július elsején, új SMS- és hívószámmal. Mivel az eddigi integrátor, az EME Zrt. nem csatlakozott a rendszerhez, így ügyfeleinek másik mobilparkolási szolgáltatót kell keresniük júliustól, erősítette meg Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette ugyanakkor, hogy az EME is csatlakozhat, ha megfelel a feltételeknek.
A jelenlegi 810-es SMS-, illetve hívószám 763-ra változik. Az egységes mobilfizetési rendszer kiépítése 820 millió forintba került. A költséget úgy sikerült leszorítani, hogy a használatarányos útdíjfizetési hálózatot szélesítették ki. A későbbiekben ugyanerre az alapra épül a tömegközlekedési jegyek elektronikus úton történő megvásárlása is.
A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 70 közterületi parkolási társaság területén indítja el az egységes mobilparkolást július elsején. Jelenleg 42 parkolási társaságnál lehet mobillal fizetni, így kiszélesedik ez a lehetőség, a szolgáltatók száma pedig hatról hétre növekszik, de az ősztől várhatóan újabbak csatlakoznak a rendszerhez. A szolgáltatók körébe tartozik a három mobilcég, továbbá az Mpark, az Evopay és a Barion rendszert létrehozó Sense/Net Zrt. is.
Az új számokra figyelmeztető matricákat június utolsó éjjelén a parkolási társaságok ragasztják fel az automatákra. Aki rutinból tárcsáz, az figyelmeztető SMS-t kap.

Decrease font size Default font size Increase font size