Vállalkozásbarát Pest-megye

Nyomtatás

Továbbra is az ország központi régiója, vagyis Budapest és Pest megye csábítja leginkább vállalkozásra az embereket. A 9689 idei új társaságból 4179 budapesti székhelyű, ami a Pest megyei 1323 új céggel együtt azt jelenti, hogy az induló vállalkozások csaknem 57 százaléka ebben a régióban van. A részvénytársaságoknál az átlagot bőven meghaladó ez a területi koncentráció: 62 budapesti és 9 Pest megyei van, ami 83 százalékos arányt jelent.

A megyei önkormányzat által nemrég megrendezett vállalkozási fórumokon elhangzott, hogy Pest megyében az uniós források mintegy harmadát közvetlenül a kis- és közepes méretű vállalkozások használhatják fel, további harmada pedig olyan programokat fog támogatni, amelyek egy része (oktatás és képzés, szakképzés, munkaerő-piaci beavatkozások) hozzájárul a KKV-k üzleti környezetének javításához.

Fontos eredmény, hogy az elmúlt hónapok alatt lefolytatott egyeztetések révén sikerült elérni azt, hogy eredeti elképzelésekkel szemben számos Pest megyei településen magasabb támogatási intenzitással lehet majd beruházásokat ésfejlesztéseket támogatni. A könnyítést az Európai Bizottság is jóváhagyta. Így például Gyálon, Vecsésen és Gyömrőn, vagy az Ipoly-mentén, az Aszódi kistérség településein, Cegléd és Nagykőrös, továbbá Nagykáta térségében. A vállalkozások méretétől függően 45, vagy akár 55%-os támogatási arány is adható lesz.

MTI / www.pestmegye.hu

Decrease font size Default font size Increase font size