Összehasonlítható internetcsomagok

Nyomtatás

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) Egyesület tagvállalatai valamennyi internetes díjcsomagjukra vonatkozóan feltöltötték honlapjaikra azt az egységes táblázatot, amelyben összehasonlíthatóan mutatják be a díjcsomagok legfontosabb elemeit - közölte az egyesület.

Az összehasonlító táblázatok segíthetik a fogyasztókat, hogy könnyebben tudják kiválasztani az igényeiknek megfelelő díjcsomagokat. A táblázatok az egyes szolgáltatók oldalain, az internetes díjcsomagok részleteinek ismertetésénél találhatóak meg.

A HÉT tagjai a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal (NMHH) egyeztetve kialakították az úgynevezett „Hálózatsemlegességi kódexet", amely az önszabályozás keretrendszerét tartalmazza. Az egyesület valamennyi internetszolgáltató tagvállalata által aláírt kódex rögzíti a szolgáltatók egységes, fogyasztóbarát tájékoztatási célokat szolgáló eljárásait.

Az egyesület tagjai: a Digi Kft. az Invitel Távközlési Zrt., a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., a UPC Magyarország Kft., a Vodafone Magyarország Zrt., és a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség.

A kábelszövetségek tagvállalatait is beleértve több mint 210 szolgáltató vállalta magára nézve kötelezőnek a kódexben foglaltakat.

MTI

Decrease font size Default font size Increase font size