Orchidea- és bromélia-kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban

Nyomtatás

Ha eljön az ősz, rövidülnek a napok, több a sötétség és kevesebb a fény, mindenki úgy érzi, hogy meg kellene hosszabbítani a nyarat még egy kicsit. Ne múljon el a meleg, a szín, a napfény, a virágok! Ehhez nyújt segítséget idén a Magyar Orchidea Társaság őszi orchidea- és bromélia-kiállítása.

Ezen az őszön a sok szebbnél szebb különleges orchidea mellett Japán orchideáival is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak november 15. és 17. között a Vajdahunyadvárba.

Az orchideák kultusza a korai középkorig nyúlik vissza, az első orchideákról szóló írásos emlék i.sz. 500-ból maradt ránk. Japánban az orchideák fénykorukat a 17–19. században élték. Ebben az időszakban a növények és a természet hagyományos tisztelete és szeretete még inkább előtérbe került, és a gazdag nemesek kincseket fizettek egy-egy ritka orchideáért.

Az őszi orchidea- és bromélia-kiállításon a látogatók nemcsak az egzotikus, illatos orchideák látványában gyönyörködhetnek, de bepillantást nyerhetnek Japán négyezer éves kultúrájának egy kis szeletébe is, melyhez a Japán Alapítvány nyújtott önzetlen segítséget.

Jegyárak: Felnőtt jegy: 1600 Ft, Nyugdíjas (62 év felett), diák (6–18 évig): 1200 Ft
Családi jegy (2 felnőtt + 2-3 gyermek): 4400 Ft
Csoportos jegy (15 fő felett): 1200 Ft, a kedvezményhez előzetes bejelentkezés szükséges (tel: 06/30-69-89-755)

MKB és OTP SZÉP- kártyát elfogadunk. Jegyelővétel a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pénztárában október 15-től.

 

További információ:
Pálmai Ildikó, sajtóreferens
palmaiildiko01@gmail.com
+3620 825 0205

Decrease font size Default font size Increase font size