„Jó érzés zámori szépkorúnak lenni!”

Nyomtatás

Az idősek világnapjának közeledtével, szeptember 28-án, szombaton köszöntöttük

településünk 60 éven felüli polgárait. Az idei rendezvény szervesen belesimult a Szent Mihály- napi „Magyarország szeretlek!” rendezvénysorozatba – és ez megadta az alaphangot az est hangulatához.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Pátrovics Benedek, községünk polgármestere, ott voltak a képviselő-testület tagjai és eljött Garainé Ordas Dóra, a Pusztazámor Községért Közalapítvány elnöke.

A szervezők munkája tisztes elismerést és köszönetet érdemel. A pazar módon berendezett iskolai tornateremben rokonszenves meglepetéssel indult a rendezvény. Demeterné Orosz Judit körzeti védőnő kedves szavak kíséretében átadta Dobos Ferencné védőnői aranydiplomáját.

Polgármester úr megnyitója után, immár hagyományosan, legifjabb önkormányzati képviselőnk, Oláh Gábor mondott jóleső, szívhez szóló köszöntőt.

A további programpontok csak fokozták a kialakult jó hangulatot. Elsőként a zámori iskola tanulói verscsokorral köszöntötték az egybegyűlt vendégsereget. Ezt követően az örökifjú  Koós János és kísérő együttese következett; a művészek derekasan kitettek magukért. Egy Emberöltős zenés időutazásra röptették a jelenlévőket. A több évtizedes vérpezsdítő slágereket a nagyérdemű publikum döntő hányada lelkesen dudorászta együtt az előadókkal. Üdítő epizód volt Dékány Sarolta beugrója, aki nemcsak a hangjával, de ragyogó szépségével is elvarázsolta a közönséget.

 A szellemi táplálék mellett hangsúlyosan kell szólnunk a este hangulatfokozó „materiális” tényezőiről is. A belépő pálinkaporció, a felszolgált pogácsa, fehér- és vörösbor jótékonyan befolyásolták a hangulatot a kultúrműsort követő vacsorához. Az alkotók megérdemlik, hogy e főétek jeles  összetevőit megörökítsük az utókornak. Ízletesre sikeredett, kiadós porció sült tarja, sült csirkecomb, petrezselymes burgonya, kovászos uborka űzte el a jelenlévők éhét. Követte mindezt ráadásként a meglepetés, a desszertként felszolgált csodálatos Fekete-erdő torta, mely  Orosz Béla képviselő úr ajándékaként került az asztalra.

Szép hagyománya e rendezvénynek, hogy a vacsora után polgármester úr köszönti községünk jelenlévő legidősebb lakóját, az idén Bözsi nénit, Földi Erzsébetet. Ezúton is kívánunk neki sok-sok erőt, egészséget és boldogságot!

Levezetőként remek magyar nótákat és slágereket hallgathattunk Kiss Bernát falugondnokunk jóvoltából. Közben-közben magunk is nótázgattunk kedvenc dalainkból. Polgármester úr és Furi János falunkbéli barátunk remek nótafának bizonyultak.

Befejező gondolatként az elismerés és köszönet hangján kell szólnunk a már említetten kívül azokról, akik a legtöbbet tették, hogy évről-évre csodálatos idősnapi rendezvény részvevői lehetünk.

Köszönjük Ágika – Kiss Ágnes – odaadó, egész estén átívelő folyamatos szervezőmunkáját, a felszolgáló hölgykoszorú – név szerint Bárkányi Lászlóné, Hornyák Imréné, Hornyák Róbertné, Kovalik Jánosné és Szendi Jánosné – lelkes, hozzáértő és áldozatos tevékenységét.

A leírtak is csak erősíthetik a jóleső tudatot – jó érzés zámori szépkorúnak lenni!

Köszönet mindezért!

 

 

Megkotlotta és lekörmölte:

Dobos Ferenc

nyolcadik évtizedének kezdő éveit taposó

helybéli szépkorú

Decrease font size Default font size Increase font size