Szemétgyűjtés Pusztazámoron

Nyomtatás

Április 20-án a Föld napja alkalmából a Green-Hope Alapítvány, a Pusztazámori Polgárőr Egyesület és a lakosság összefogásával szemétgyűjtést tartottunk Pusztazámoron.

Bár községünk belterülete csodálatosan karban tartott, rendezett és szinte teljesen szemétmentes, azért a bekötő utak mentén, a község határaiban még mindig rengeteg eldobott, „elhagyott” vagy ami a legszörnyűbb, szándékosan halomba lerakott, főként háztartási és veszélyes hulladékkal találkoznak az arra járók.

Sajnálatos, hogy a mai világban még mindig vannak emberek, akik képesek ilyet tenni környezetünkkel; amikor ezer egy könnyebb, helyesebb mód és lehetőség van arra, hogy a hulladék a megfelelő módon a megfelelő helyre kerüljön!

A Green-Hope Zöld Remény Alapítvány legfőbb célja pontosan ez, hogy megtisztítsa a környezetet az emberek okozta szennyeződésektől. A mostani szemétszedési akció nem az első és nem is az utolsó ilyen összefogásunk volt; szeretnénk a lehető legtöbb település környezetét széppé, tisztává varázsolni.

A pusztazámori   szemétszedés,  szerintem és a részt vevő lelkes társaim szerint is csodálatosan sikerült. A mostani akció alkalmából egy csodálatos napot töltöttünk együtt. Gyerekek, felnőttek egyaránt felhőtlenül, jókedvűen szedték a szemetet – megrökönyödve azon, hogy miket dobálnak ki embertársaink, a természetet nagymértékben károsítva. Nem csoda hát, hogy a terület bejárása után a vártnál sokkal több hulladék került a zsákjainkba. Pontosan 23 köbméter szemét gyűlt össze a nap végére.

Amint már említettem, egy szuper napot töltöttünk együtt. A nagy „munka” után egy fantasztikusan finom szabadtéri ebéddel zártuk az akciót, amit nem mellesleg alapítványunk egyik tagja és községünk egyik lelkes „főszakácsa” készített nekünk. Ezúton is köszönet érte.

Köszönettel tartozunk még a Pusztazámor Községi Önkormányzatnak és a Pusztazámor Községért Közalapítványnak az anyagi támogatásokért, ami nélkül ez a gyűjtés nem jöhetett volna létre.

A legnagyobb köszönettel a megjelent résztvevőknek tartozunk, akik az oroszlánrészét végezték a munkának, gondolok itt elsősorban a gyerekekre, akik  felvették a versenyt a felnőttekkel. Köszönet a Polgárőröknek, ők a  szabadidejüket feláldozva ismét tettek a községért. Köszönet a  lakosság részt vevő tagjainak, és nem utolsósorban az alapítvány megjelent és háttérmunkát végző tagjainak.

Úgy gondolom, hogy mi, akik a Föld napja alkalmából részt vettünk ezen a rendezvényen, már tettünk valamit az élhetőbb jövőért!

 

Babar Zoltán  

 

Decrease font size Default font size Increase font size