Szakmai találkozó

Nyomtatás

 

Április 29-én 9 órától a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja és a „Matrica” Múzeum múzeumpedagógiai szakmai találkozót tart Százhalombattán. Ennek a találkozónak az adja az aktualitását, hogy az országos múzeumpedagógiai koordinátori hálózat tagja, egyik Pest megyei koordinátora lett Tóth Zsuzsanna, a „Matrica” Múzeum múzeumpedagógusa.

A hálózat bővülésével ebben az évben többször lehetőség nyílik a százhalombattai „Matrica” Múzeumban arra, hogy a szomszédos vagy közeli településeken (Pest és Fejér megye határán) működő múzeumok és iskolák szakemberei találkozhassanak egymással, és erősödhessen az intézmények közötti kapcsolat, együttműködés.

A részvevőket köszönti a „Matrica” Múzeum igazgatója Vicze Magdolna PhD és Szél Pál Százhalombatta Önkormányzatának Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnöke.

Első alkalommal Káldy Mária, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központjának igazgatója mutatja be a központot és a koordinátori hálózatot, majd Kassai Hajnal Pest megyei koordinátor tart előadást a megyei múzeumokról. Ezt követően Sárközi Márta tankerület-igazgató ismerteti az iskolások múzeumlátogatásának lehetőségeit tanítási időben a törvény szerint.

A továbbiakban az érdi Magyar Földrajzi Múzeum, a budaörsi Városi Régészeti Kiállítás, a Memento Park, az ercsi Eötvös József Emlékmúzeum, a Helytörténeti Gyűjtemény és Honvédségi Múzeum, és a „Matrica” Múzeum mutatkozik be múzeumpedagógiai kínálatával. Végül kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg az érdeklődő pedagógusok és múzeumi szakemberek a „Minden battai gyerek jöjjön múzeumba!” című programterv elemeit, illetve lehetőség nyílik a „Matrica” Múzeum és a Régészeti Park megtekintésére is.

 

Decrease font size Default font size Increase font size