Pályázat falumegújításra

Nyomtatás

A benyújtási időszak változtatásával a vidékfejlesztési tárca célja, hogy elegendő időt hagyjon az önkormányzatoknak, az önkormányzati társulásoknak, a nonprofit szervezeteknek és az egyházaknak a felkészülésre.

 

A határidő módosítása hozzájárul ahhoz, hogy a pályázóknak hatékony segítséget nyújthassanak majd a Helyi Akciócsoportok (HACS), melyek jelenleg a LEADER-pályázatok beadása miatt elfoglaltak. A gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segítő HACS-ok a két pályázat előkészítésében, feldolgozásában és értékelésében vesznek részt.

 

A vidéki örökség megőrzésére igényelhető forrás célja a kulturális örökség fenntartása, korszerűsítése és a települések turisztikai vonzerejének növelése a helyi vagy országos védelem alatt álló épületek helyreállításával, természeti és történelmi látnivalók felújításával. A falumegújításra és -fejlesztésre adható támogatást közösségi terek, közterületek újjáépítésére, valamint helyi piacok létrehozására és bővítésére fordíthatják a nyertes pályázók.

 

2011. november 3.

Decrease font size Default font size Increase font size