Átadták az érdi járóbeteg-szakellátó központot

Nyomtatás
Az érdi szakrendelő Érden túl is rendelkezik területi ellátási kötelezettséggel, azaz összességében öt település több mint 80 ezer lakójának szakellátásáért, valamint hat település több mint 100 ezer lakójának gondozásáért felel. A város vezetése az egészségügyi ellátás korszerűsítését a város- és régiófejlesztés egyik legfontosabb prioritásaként határozta meg, célul tűzve ki a szakrendelő fejlesztését. Érd ezért pályázott az Új Magyarország Fejlesztési Terv által kiírt európai uniós támogatásra. Az egészségügyi szolgáltatás korszerűsítésére, valamint az ellátás hiányosságainak megszüntetésére fordítható 4 milliárdos keretösszegből a legnagyobb támogatást Érd Megyei Jogú Városnak sikerült megszereznie.
 
 
 
A több mint 1,3 milliárd forintos fejlesztési támogatás – az önkormányzat által biztosított önrésszel együtt – mintegy másfélmilliárd forintos beruházást tett lehetővé, lényegesen javítva a kistérség lakóinak egészségügyi ellátási színvonalát. Az aktív kórházi ágyak számának radikális csökkentése miatt megnőtt az igény a kórházi ellátások járóbetegszintű kiváltása iránt.
 
 
 
Jelen fejlesztés kapcsán egy műszakilag korszerűtlen épületrész elbontásával és egy új épületszárny megépítésével – nettó 2005 négyzetméter bővüléssel – egynapos sebészetet, mozgásszervi rehabilitációs nappali kórházat alakítottak ki,fejlesztették a gasztroenterológiai és a radiológiai eszközparkot. Az informatikai rendszer fejlesztésével lehetőség lesz a telemedicina alkalmazására, az integrált vezetői irányítási és elektronikus adatszolgáltató rendszer kialakítására, a korszerű betegirányító rendszer létrehozására. Az épületkorszerűsítés magában foglalta a teljes körű akadálymentesítést és az egész intézményre kiterjedő fűtéskorszerűsítést.
 
 
 
 
2010. december 22.
Decrease font size Default font size Increase font size