Ügyfélbarát nyitva tartás a Pest megyei okmányirodákban

Nyomtatás

Február elejétől új, ügyfélbarát nyitva tartással várják az ügyfeleket Pest megye valamennyi járási székhelyének okmányirodájában. Ezzel az országban elsőként Pest megyében lehet minden járásban reggel 8 órától este 20 óráig igénybe venni az okmányirodák szolgáltatásait.

Az ország és a főváros viszonylatában is élen jár Pest megye abban, hogy február 4-étől a megye valamennyi székhelyén ügyfélbarát nyitva tartással, minden hétköznap 8 és 20 óra között várják az okmányirodák az ügyeiket intézni kívánó lakosokat.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott a kezdeményezés kapcsán kiemelte: az új ügyfélbarát nyitva tartás célja, hogy a Pest megyei állampolgároknak ne kelljen szabadságot kivenniük ügyeik intézéséhez.  Az okmányirodai feladatok január 1-jétől átkerültek az önkormányzatoktól állami fennhatóság alá, és ez az ügyintézés egyszerűsödésében, kényelmesebbé válásában is érezhető lesz. Pest megyére egyre kevésbé lehet csupán vonzáskörzetként tekinteni, hiszen az itt élők mostantól ugyanúgy el tudják ügyeiket intézni lakóhelyük közelében, mint például a fővárosban.

 

Decrease font size Default font size Increase font size